Искат постоянен арест за косовар, хванат с 18 кг хероин на Гюешево

Снимка: Дарик, архив
Снимка: Дарик, архив

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе в съда искане за постоянна мярка за неотклонение спрямо косовски гражданин, заловен с 18 кг хероин.

На 30 септември около 11:30 часа на ГКПП-Гюешево за проверка бил спрян лек автомобил марка „Субару“, управляван от косовския гражданин Мемет Бериша. Автомобилът пристигнал на пункта от вътрешността на България.

При проверката в дървен сандък, скрит в багажника на автомобила, били открити 35 пакета, обвити с жълтеникаво тиксо, съдържащи белезникаво прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест то реагирало на хероин. Общото брутно тегло на всички пакети е 18,215 кг. Освен тях са иззети и лекият автомобил на чужденеца и два броя контактни ключове.

Мемет Бериша е задържан за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура – Кюстендил. Срещу него е повдигнато обвинение за незаконно пренасяне през границата на страната високорискови наркотични вещества, придобиване и държане на наркотични вещества с цел разпространение и опит за пренасяне през границата на страната високорискови наркотични вещества. Към настоящия момент е внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража“, което предстои да бъде разгледано от Окръжен съд - Кюстендил.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини