Сапарева баня с отлична оценка за завършилото Световно по планинско бягане

Снимка: Община Сапарева баня
Снимка: Община Сапарева баня

Отлични отзиви за проведеното 32-ро Световно първенство по планинско бягане получиха организаторите от Община Сапарева баня и Българска федерация лека атлетика от ръководителите на Световната организация по планинско бягане. Положителна оценка за проведеното Световно бе дадена и от състезателите, от Министерството на младежта и спорта, от спортни клубове, евродепутати и гости на спортното събитие.

На 11 септември общината бе домакин на най-големия шампионат по планинско бягане в света, в който взеха участие близо 400 състезатели от общо 35 страни от 6 континента. 

Благодарствен адрес до кмета на община Сапарева баня Калин Гелев бе изпратен и от президента на БФЛА Добромир Карамаринов. В писмото си Карамаринов благодари за добрата работа и ползотворното сътрудничество по организиране и провеждане на 32-рото Световно първенство. "За нас беше удоволствие да работим с Вас и Вашия екип, който направи всичко възможно работата да върви гладко и безпроблемно. Горди сме, че с Вашето партньорство тази мащабна спортна проява протече по най-добрия начин. Заедно успяхме да покажем гостоприемство, отлична организация и висок професионализъм", се казва още в изпратения адрес.

Тримата млади спортни надежди от Сапарева баня, взели участие в 32-я Световен шампионат по планинско бягане, бяха поощрени от Общината и от местния мини парламент. На последната си сесия съветниците от ОбС - Сапарева баня гласуваха единодушно за отпускане на парични премии за тримата състезатели. Бегачите Любомира Пехливанска, Димчо Мицов и Йоана Гелева ще получат по 400 лв. от Община Сапарева баня. Това е максимумът на финансовото поощрение, което може да бъде дадено по Правилника на Общинския съвет. Любомира Пехливанска и Йоана Гелева се състезаваха при девойки старша възраст, а Димчо Мицов при мъжете.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини