Благоевград посреща 1300 състезатели на световно по канадска борба

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Благоевград отново ще е спортна столица от 4 до 9 октомври тази година, когато ще е домакин на световното първенство по канадска борба. В надпреварата ще се включат девойки и юноши, жени и мъже, хора с увреждания, ветерани. 1300 състезатели от 60 държави ще са в областния център на Пиринския край.

„Чест е да сме редом до градове като Варшава, Лас Вегас, Лондон. Тук имаме два клуба по канадска борба, от града ни е многократният шампион Георги Гайдарджиев, който отново ще се бори за най-високото отличие. Общината е съорганизатор, оказали сме финансова помощ, осигурили сме спортната база, транспорта и охраната на мащабното мероприятие”, заяви кметът Атанас Камбитов. Гайдаржиев пък обеща, ако спечели медал, да го подари на градоначалника. 

За първи път ще има толкова много състезатели, броят им е рекорден за нашия спорт, уточни председателят на федерацията Асен Хаджитодоров. Най-атрактивните надпревари – тези между мъжете и жените, ще са в събота и неделя. За откриването във вторник в зала „Скаптопара”, където ще са всички надпревари, е поканен спортният министър Красен Кралев. Спортното събитие доведе до 100% заетост на легловата база в града.

„Икономическите ползи за бизнеса са важни, но с подобни състезания от най-висок ранг Благоевград става разпознаваем в целия свят. Над 50 сателитни телевизии ще предават срещи от първенството. Затова работим по изграждането на модерна спортна база. Само така ще можем да приемаме такива състезания”, каза още Атанас Камбитов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини