Наредиха в Банско творби на наши и чужди художници

Наредиха в Банско творби на наши и чужди художници

Нова за курорта постоянна галерия „Интернешанъл Арт Банско” действа в града под Тодорка. Тя е собственост на двамата колекционери и меценати от Германия -  Евелина и Йорг Бутцбах. В „Арт Базар Банско-2016” се представят двадесет художници и скулптори от цялата страна. От фонда на галерията са експонирани творби на автори от Европа, Америка и Австралия. Експозицията е отворена за посещение  до 14 август.

Новото арт пространство се оформи в Банско в сградата над фонтана на централния площад „Никола Вапцаров”. За първи път в него този уикенд се организира събитие, посветено на изкуството. Изложбите в града обикновено се откриват в Дома на изкуствата, в читалището, в Туристическия информационен център, както и в частните галерии и хотели. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини