Фестивал води чужденци в с. Елешница

Фестивал води чужденци в с.  Елешница

Разложкото село Елешница и този месец ще е домакин на фестивал. На 8 и 9 юли фест разтърси селището. На 27 август на мода ще е народната ни музика. Населеното място ще бъде огласено от изпълненията на стотици самодейци. Третото издание на фолклорния фестивал „Фолклорна среща” ще доведе и много нашенци и чужденци от курортите Разлог и Банско. Целта на проявата е да съхрани и популяризира българското фолклорно наследство, да представи пъстротата на народното изкуство и носиите, да насърчи приемствеността на младото поколение и приобщи населението към активно общуване с фолклора.
Интересът към това културно мероприятие всяка година се увеличава и привлича все повече хора. Участие са заявили местни и гостуващи групи и състави от цяла България. Фестивалът има конкурсен характер, а оценяващото жури се състои от професионалисти в областта на българския фолклор.
Организаор на фестивала е Танцов състав „Елешница” към Народно читалище „Западнородопски лъч-1906”, проявата е под патронажа на кметството. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини