С песни и танци отбелязаха 83-годишнината на хижа "Яворов"

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук

С песни и танци стотици планинари отбелязаха 83-годишнината на хижа „Яворов” в Пирин планина.

Още от рано сутринта задимяха скарите, а на сцената се качиха самодейци от общината. Празникът бе уважен и от кмета Красимир Герчев, който обеща общината да продължи да подпомага модернизирането на базата, защото хижата е сред най-предпочитаните от родните и чуждите туристи.

В околностите на хижата има множество планински забележителности, тя е популярна начална точка в маршрута за обхождане на било на северния пирински дял. Хижата целогодишно предлага на своите гости уютна обстановка и уникална гледка към скалния феномен „Стъпалата” (Събиците).

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини