Нов GSM оператор стартира у нас наесен

Снимка: Vesti, архив
Снимка: Vesti, архив

Наесен нова компания ще предлага у нас  GSM услуги. Става дума за оператора "Макс телеком", който сега предлага 4G интернет услуги, съобщава economic.bg, позовавайки се на "Капитал", цитирайки изпълнителния директор на компанията Нейчо Величков. 

За да предложи класическа гласова услуга, операторът сключи споразумение с "Мобилтел" за национален роуминг и така може да ползва мрежата на първия ни мобилен оператор. Споразумението трябвало да влезе в сила до края на 2015 г., но поради технически пречки се забавило.

В момента "Макс телеком" води преговори за още едно споделено използване на ресурс - този път честотния, за да може да предложи достъпен през всякакви устройства високоскоростен мобилен интернет.

От края на миналата година "Макс телеком" прехвърли клиентите си към новата си високоскоростна LTE мрежа. Покрай движението компанията е изчистила неактивните си потребители и така е отчела годишен спад в клиентите си от 28%, до 19.3 хил., към началото на 2015 г., сочат данните на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС). Въпреки отлива операторът успява да отчете ръст на приходите си от 39% до 6.5 млн. лв. За периода януари-юни операторът възвръща позициите си на пазара с 46% ръст на клиентите, каза още Величков. Ако всичко протече по план, компанията може да порасне петкратно до края на 2016 г., допълни той.
 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини