Бум на туристи това лято в Пирин планина

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Бум на туристи има това лято в Пирин планина.

В разгара на отпускарския сезон все повече хора избират да релаксират сред природата, като най-желани са маршрутите до връх Вихрен и до ръба Кончето. Двата маршрута се превръщат в емблемите на планината и привличат не само българи, но и чужденци.

Според Радко Божинов, секретар на Туристическо дружество „Пирин” в Разлог, което стопанисва хижа „Яворов”, има истински наплив от хора, които търсят отдих сред тишината на планината. До края на август в хижата му няма нито едно свободно място в дните от петък до неделя. За работните дни през седмицата пък се намират малко свободни легла в сградата, която предлага нощувка за 100 души.

Той е категоричен, че в последните години се е променил манталитетът на родните туристи, които не замърсяват гората и езерата. Напротив, правят уборки и почистват природата.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини