Първата услуга за споделено ползване на автомобили идва у нас

Снимка: CarAmigo
Снимка: CarAmigo

Първата услуга за споделено ползване на автомобили пристига в България. В пика на икономиката на споделянето CarAmigo е успешен българо-белгийски стартъп, който вече оперира в няколко европейски държави и от това лято започва дейността си у нас.

Основана от международен екип от белгийци, французи и българи, компанията решава няколко проблема, с които собствениците и ползвателите на автомобили се сблъскват.

Евростат отчете България като страната в Европейския съюз с най-голям ръст на броя МПС в последните 5 години – частни лица притежават над 2,7 милиона автомобила. В същото време ползваме колите си средно в под 5% от времето – малко повече от бормашината! Въпреки това те имат нужда от застраховка, подръжка, данъци, паркиране - минималният разход е средно 5000 лева в годишен план! Без да става дума за задръстванията, липсата на паркоместа и все по-плашещите класации, в които София е европейската столица с най-замърсен въздух...

CarAmigo е иновативна алтернатива на всичко това.

"Нашата платформа свързва собствениците на автомобили с хора, които имат нужда от такъв за определен период" споделя съоснователят на сайта Мирослав Михайлов. "Потребителят бързо и лесно може да наеме автомобила, който му харесва, където и когато му е удобно", допълва той.

Добавената стойност на услугата е система от защити и гаранции, включваща каско и пътна помощ в цялата страна за периода на ползване на услугата, осигурено от Групама Застраховане. Колите и шофьорите пък преминават през независима проверка и верификация при регистрация.

Очаква се услугата да стартира пълноценно до края на лятото, а дотогава на платформата ще могат да се регистрират само автомобили.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини