Условни присъди за сирийските бежанци, спипани край Банско

Условни присъди за сирийските бежанци, спипани край Банско

За два дни Районна прокуратура – Гоце Делчев приключи разследването по досъдебно производство, образувано срещу чужди граждани, задържани в близост до Банско за незаконно преминаване през границата на България.

На 15.06.2016 г., към 9 часа сутринта, на пътя Разлог – Якоруда – Юндола при разклона на с. Елешница, служители на реда от Банско и патрул на Гранична полиция задържали група от 23 лица, предвижвали се през полето. Чужденците успели да преминат зелена граница и да влязат във вътрешността на страната. Сред мигрантите от Сирия имало и 8 непълнолетни лица.

На следващия ден Районна прокуратура – Гоце Делчев внесе за одобрение в съда сключените споразумения със защитниците на четиринадесет пълнолетни чужди граждани за извършени от тях престъпления по чл. 279, ал. 1 от Наказателния кодекс - преминаване през границата на Република България без разрешение на надлежните органи на властта.

Съдът одобри всички споразумения и наложи на обвиняемите наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три месеца с изпитателен срок от три години и глоба в размер на по сто лева за всеки.

Срещу единия от задържаните чужди граждани е образувано дело за незаконно превеждане на лица през границата на страната. Той е действал с още двама български граждани, които са се предвижвали с пилотен автомобил, и  са били задържани близо до гр. Благоевград. Тримата са задържани за срок до 72 часа, като предстои прокуратурата да внесе искане за постоянното им оставане в ареста. Повдигнато им е обвинение в извършване на престъпление по чл. 280 от Наказателния кодекс.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини