III ОУ в Благоевград празнува юбилей с паметен знак и концерт

III ОУ в Благоевград празнува юбилей с паметен знак и концерт

Кулминацията на честванията на 60-годишния юбилей на Трето основно училище „Димитър Талев” в Благоевград е днес. В продължение на цял месец се проведоха десетки инициативи за кръглото годишнина от основаването на учебното заведение. „Който веднъж е вкусил от духовна храна и е изпитал нейната сладост, той вечно жадува за нея и я търси!”. Това са думи, изречени от патрона на училището Димитър Талев. И успехите на учениците доказват, че тук знанието е всичко. „Посрещаме и празнуваме 60-годишния юбилей на Трето основно училище с гордост и удовлетвореност от нашата работа. Времето не можем да спрем, но е важно в каква посока вървим и какви знаци оставяме след себе си. Фактът, че напливът на ученици да са наши възпитаници се увеличава непрекъснато е доказателство, че сме на прав път”, заяви директорът Михаил Спасов.

Паметна плоча на Димитър Талев, монтирана върху камък в двора на училището, ще бъде открита в 17,00 часа. Час по-късно започва юбилейният концерт под надслов „Ние сме от Трето” в зала „Яворов”. Учениците ще покажат своя талант на музиканти, певци и танцьори, на рецитатори и актьори. „Пожелавам дръзновение и жажда за знания на  нашите ученици, здраве и късмет на вас, родители, мотивация и успех на целия ни колектив! Нека има още много юбилеи Трето основно училище и тези след нас да продължат най-святото дело – да учат на четмо и писмо децата! Честит празник на всички!”, каза още школският директор.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини