Дамите от ГЕРБ в Кюстендил дариха книги на българите в Босилеград

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

По повод един от най-светлите празници - 24 май, структурата на Жени ГЕРБ - Кюстендил подари книги на българската общност в Босилеград и на читалището в село Копиловци.

Българското малцинство в сръбския град получи като подарък четирите тома от поредицата "Български хроники" на Стефан Цанев. Близо 100 книги пък бяха подарени и на Народно читалище "Пробуда - 1919" в село Копиловци. Книгите бяха дарени от членове на дамската структура на ГЕРБ в Кюстендил с цел обогатяване на читателския фонд на библиотеката. Подарена бе най-различна литература - българска и световна класика, детски и исторически книги, научна фантастика и поезия.

Дарителската кампания за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост бе организирана от Михаела Крумова - член на НИС на ЖГЕРБ и от Реонита Йорданова - клубен ръководител на областната структура на дамите. Книгите бяха предадени на кметицата на с. Копиловци Людмила Пухова, която благодари за жеста и заяви, че всяка нова книга е едно богатство.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини