Силно земетресение разлюля Сандански и Кресна

Силно земетресение разлюля Сандански и Кресна

Силно заметресение разлюля Кресненско и Санданско. Трусът е усетен преди 20-ина минути.

"Усети се много силно, разлюля се всичко, земята бучеше. За щастие няма пострадали хора, нито разрушени постройки", разказаха жители на село Левуново, където най-силно са усетили люшването.

Според данни на Европейския сеизмиче институт са регистрирани две земетресения - едното е било със сила 4,3, а другото - 3 по скалата на Рихтер. Епицентърът е бил на 11 км северозападно от Сандански. Трусът е усетен и в Благоевград.

Днес се навършват 4 години от силното земетресение в Перник, при което пострадаха над 18 000 жилища в града и общината. Това бе най-силното земетресение в страната от 70 години насам, с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини