Плевнелиев: Веднъж президент - винаги президент

Снимка: BIG5.bg
Снимка: BIG5.bg

Няма да участвам в предстоящите президентски избори по лични причини. Считам, че постъпвам честно и коректно към всички като обявявам решението си пет месеца преди изборите. Това заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти на "Дондуков" 2, където направи извънредно изявление.

Хората си мислят, че в политиката принципни позиции няма, че всичко е театър, пропаганда . . . . Моят опит е друг, каза президентът.

Действам независимо и по съвест, убеден съм, че когато човек вярва в правотата си и е готов да изтърпи хулите, признанието рано или късно ще дойде, каза още Плевнелиев и допълни: "Истински богати са хората, които са дали нещо на света".

"Обещах не на друг, а на себе си, че няма да се вкопча в стола на президента и властта", добави той. Според него в политиката трябват морал и принципи.

Плевнелиев бе категоричен, че няма да учреди нова политическа партия, нито да участва в такава. "Веднъж президент- винаги президент", завърши той. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини