Започва изкърпване на уличната мрежа в Петрич

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Подготвя се процедура за изкърпването на общинските пътища в Петрич, обяви кметът Димитър Бръчков. Фирмата, която бъде избрана за тази дейност, ще подпише рамков договор, който ще я задължи да има отговорност при аварийни ситуации да изкърпва през цялата година.

„Така, вместо еднократно да се случва този процес, ще гарантираме на хората, че дупките, отворили се есента, няма да чакат до следващата пролет”, подчерта градоначалникът.

„Можем да кажем, че и друг от сериозните проблеми на инфраструктурата за община Петрич вече е решен. Третокласният път от републиканската пътна мрежа, който е основна входно-изходна артерия за Петрич е изцяло преасфалтиран. Остават придружителните съоръжения като монтиране на мантинели и маркировката”, каза кметът.

Градоначалникът допълни, че разширяването с трета лента на пътя преди отклонението за местността Рупите е било допълнително договорено от общината с АПИ. „Сега вече пътят ще бъде много по-удобен и безопасен за пътуващите към храма на Ванга, защото видимостта ще е по-добра”, посочи Бръчков.

Той припомни, че е заложено и цялостно проектиране на тази местност, което ще бъде сериозна крачка за развитието й като туристическа дестинация.  

По отношение на третокласния път от село Старчево до село Първомай има постигнат резултат за цялостното му изкърпване. Но разговорите продължават, за да се случи преасфалтиране, защото състоянието на пътя е тежко. С това искане кметът е внесъл в АПИ и подписка от 1 200 жители на засегнатите села. Резултат от преговорите на кмета Димитър Бръчков с държавата има и за разширяването на моста между селата Кърналово и Михнево от три на осем метра, както и обезопасяването му с допълнителни подпорни колони. 

Кметът на Петрич каза също, че среща изключителни затруднения при изпълнение на поставеното пред АПИ искане за допълнителни указателни табели по автомагистрала „Струма”, които да ориентират за посоката към община Петрич. „Отговорът, който получаваме е незадоволителен за нас, така че продължаваме разговорите в тази посока”, обобщи Димитър Бръчков.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини