Михаил Миков срещу Корнелия Нинова в спор за лидерското място в БСП

Корнелия Нинова и Михаил Миков, източник: ЕПА/БГНЕС
Корнелия Нинова и Михаил Миков, източник: ЕПА/БГНЕС

28 са номинираните за лидер на Българската социалистическа партия (БСП) преди 49-ия конгрес на партията, който ще се проведе на 7 и 8 май в зала 1 на НДК.

Сред тях са настоящият лидер Михаил Миков, депутатите Корнелия Нинова и Красимир Янков, Ангел Найденов, Кирил Добрев, Илияна Йотова, Драгомир Стойнев, Валери Жаблянов, Георги Гергов и др.

Въпреки номинациите, се очаква в битката за лидерския пост да влязат само 7-8 души. Прогнозите са, че в крайна сметка основните претенденти ще бъдат Михаил Миков и Корнелия Нинова, пише Vesti.bg.

Предложенията за членове на Националния съвет са 571, от тях 106 са по заложената в Устава на партията "младежка квота".

Предложенията за председател на Общопартийната контролна комисия са 21.

В заседанието на 49-тия Конгрес ще участват 782 делегати от цялата страна и около 2000 гости, сред които представители на коалиционните партньори от "БСП лява България", на местната власт, синдикати, работодателски и граждански организации и представители на медиите.

Форумът ще бъде уважен от генералния секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла, президента на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, както и от политици и дипломати от Европа и света.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини