Деца от Крупник боядисаха яйца за хора в нужда

Снимки: Община Симитли
Снимки: Община Симитли

Десетки деца от симитлийското село Крупник украсиха благотворително яйца в своеобразна великденска работилница на открито. Много хлапета от забавачката и училището украсиха пъстроцветно символите на Великден. С много настроение и желание да зарадват хора от селото с малък жест децата на Крупник се включиха в инициативата.

По идея на кмета на селото Иванка Чакалска украсяването на яйцата бе и с конкурсен характер. С много фантазия и усърдна работа малчуганите направиха най-красивите великденски яйца, за да зарадват възрастни и болни хора, които нямат физическата възможност сами да боядисат яйца за празника.  Най-добрите от тях получиха грамоти и поощрителни награди за работата си. След това всички заедно обиколиха домовете на хората, за чиято усмивка на Великден работиха усърдно. Възрастните хора благодариха сърдечно на десетките деца, погрижили се за празничната им трапеза.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини