Доган: ДПС е инвестиция за мира в България

Снимка: OFF News
Снимка: OFF News

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган дойде на 9-ата Национална конференция на ДПС в зала 3 на НДК, придружен от бившия вицепремиер Емел Етем, пише OFF News. Депутатът Делян Пеевски не присъства на форума, а новият лидер, който ще бъде избран на закрито заседание  - Мустафа Карадайъ, приемаше поздравления още преди началото му. 

Делегатите скандираха името на Доган няколко минути. Сокола на ДПС не е появявал на публично място от конференцията преди три години, когато беше нападнат от Октай Енимехмедов в същата зала. Днес Ахмед Доган седна в ложата за гости. 

В приветствието си към делегатите, прочетено от Филиз Хюсменова, Доган заявява още:

Бъдете силни и добронамерени, не се подавайте на езика на омразата. Останалото ще ви подскаже логиката на живота. Последните 25 г. показаха, че ДПС е една стратегическа инвестиция за стабилността и мира в България. Българският етнически модел е уникален либерален проект, който тепърва ще бъде оценяван от Европа и света. Основното ми послание към всички вас - пазете и възпроизвеждайте този политически капитал. Бъдете сигурни, че свободата ще ви се отплати.

В живота и в политиката нищо не се поднася даром.

Обичам ви, винаги ваш!

Филиз Хюсменова дочете и доклада на Доган на предишната конференция след нападението над него. 

През 2013 основателят на ДПС Ахмед Доган ни даде много силен урок по деморация, но и постави на изпитание зрелостта ни на демократична и либерална партия", заяви в отчетния доклад Мустафа Карадайъ, все още в качеството си на оперативен съпредседател на Движението заедно с Четин Казак и Рушен Риза. 

"За оперативен председател беше предложен изявен парламентарист и добър оратор, който да развие либералния си код в ДПС като кауза, преценката си на различните ситуации и най-вече да бъде колективен играч. Но вместо оперативно ръководство на партията на база колективните решения, беше направен опит за подмяна на ДПС. На местните избори през 2015 г. получихме 311 000 гласа за общински съветници. И докато на места отчитахме разширяване на географията, в същото време загубихме болезнено в емблематични за нас общини", каза още Карадайъ от трибуната по адрес на изключения бивш лидер и настоящ председател на ДОСТ Лютви Местан, без да спомене името му.

Големите неща се случват, защото има големи хора, които умеят да генерират енергия, умеят да я регулират, ДПС е голямо, защото има лидер като д-р Ахмед Доган", завърши той речта си. 

Над 900 делегати и 600 гости присъстват на конференцията. Тук са лидерите на КНСБ и "Подкрепа" - Пламен Димитров и Димитър Манолов, както и почетният председател на "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Гости на форума са говорителят на БСП и зам.-председател на партията Атанас Мерджанов, съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев, зам.-председателят на АБВ Румен Петков, Красимира Ковачка от БДЦ и Светлин Тенчев - от БДЦІНароден съюз и др. 

Хора от посолството на Турция няма, кметове на общини, сред които управникът на Одрин, и представители на опозицията в Турция са в зала 3. Присъстват и представители на посолствата на Русия, САЩ, Великобритания, Япония, Македония, Азербайджан, Алжир, Полша и др. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. dps
    дпс е най жестокия комунистически сателит, просто руски ботуш,всички помашки копелдаци който събаряха джамий, чупеха надгробните камъни и сменяха имената сега са ръководители на дпс и водят обратна политика,налагат с диктатура на мюсулманите ,,ТУРСКО-ЕТНИЧЕСКО САМОСЪЗНАНИЕ\"\",преследват до смърт онези който се чувстват българи,за съжаление гяурите не ги подкрепят а ги оставят в ръцете на радикалните ислямисти като арсо- манов.
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини