Броени дни до международния фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz

Снимка: Община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Остават броени дни до старта на V юбилейно издание на международния фестивал “ Blagoevgrad Blues&Jazz”. Тазгодишното издание започва на 28 март, като официалното откриване и първият концерт ще се проведе в ДТ „Никола Вапцаров“.

Музикалните вечери продължават на 29 и 30 март, като меломаните ще могат да се насладят на любимите си изпълнители в зала „Орфей“, парк „Македония“. Билети и карти може да намерите на касата на ДТ „Никола Вапцаров“ и непосредствено преди концертите пред зала „Орфей“.

За първи път фестивалът включва класическа вечер, а блус и джаз феновете ще се насладят на стиловете в последните две вечери.

По време на V издание на Международния фестивал на сцената ще излязат Камерна опера-Благоевград с гост солистът Деян Гаврич и композиторката Драгана Йованович. Ще чуем маестро Алекс Зографов, а с него на сцената ще се качат тенорът Бойко Цветанов и Стоян Бончев.

Специална е и блус вечерта. Тя  ще ни срещне с Васко Кръпката и „Подуене Блус бенд“ , които ще отбележат 30 годишен юбилей. Турнето им започва от нашата сцена, а гост е Блусменът на Америка Guy Davis.

Теодосий Спасов и Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната Хилда Казасян, в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград  ще закрият юбилейното издание на “Blagoevgrad Blues&Jazz”.

 Всичко това е само малка част от изненадите, които ще съпътстват разрастващия се и достигнал международно значение фестивал „Blagoevgrad Blues & Jazz”.

 Повече информация може да откриете на новия сайт, представящ Международния фестивал “Blagoevgrad Blus&Jazz” от основаването му до днес на линк https://www.blagoevgradbluesandjazz.com .

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини