С почти 1,3 млн. лв. санираха пет жилищни блока в Разлог

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Отчетоха резултатите от санирането на пет многофамилни жилищни сгради в град Разлог. Те са с повишена енергийна ефективност след извършените строително-монтажни дейности по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Общата стойност на проекта е 1 297 408.59 лв., от които европейското съфинансиране е в размер 1 099 998.19 лв., националното съфинансиране е 194 117.33 лв., а собственото съфинансиране е 3 293.07 лв.

В петте сгради е направено топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци  и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, както и много други мерки. В блоковете е осигурена и достъпна среда за хора с увреждания. На заключителната конференция днес жители на блоковете изразиха задоволството си от извършените ремонтни дейности и намалените разходи за отопление.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини