Бисер Михайлов представи красотите в Пиринско на датския посланик

Бисер Михайлов представи красотите в Пиринско на датския посланик
Снимка: Областна администрация

Областният управител и заместник областният управител на Благоевградска област - Бисер Михайлов и Иван Стоянов, се срещнаха с посланика на Кралство Дания  - Н. Пр. Сьорен Якобсен.

В сградата на Областна администрация бяха обсъдени възможностите за инвестиции от датска страна на територията на региона. Михайлов отбеляза, че вече има датска компания, която развива успешно своя бизнес в Благоевград - пивоварната „Карлсберг“.

Дипломатът акцентира на факта, че все повече датски компании са инвестирали в различни сфери на родната икономика и този брой продължава да расте, обсъдиха се и начините за установяване на по-тесни връзки между област Благоевград и Дания.

Областният управител посочи възможностите за развитие на региона, като отбеляза важното стратегическо място на областта, през чиято територия преминава международен коридор, изграждането на автомагистрала „Струма“, която е част от Трансевропейската транспортна мрежа, свързваща Централна Европа с тази част на континента и която несъмнено допринася за по-динамичното развитие на района, тъй като има важно социално-икономическо значение.

Посланикът на Кралство Дания бе запознат и с възможностите за развитие на културния, историческия, винения, планинския и спа туризма в региона, които ще допринесат за развитието и разгръщането на просперитета и на по-малките населени места.

Бисер Михайлов увери Сьорен Якобсен, че може да се направят съвместни програми за обучение на студенти, тъй като в Благоевград има два университета – Югозападен и Американски. Посланикът подчерта, че знае доста за богатото културно и историческо наследство на Пиринския край.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини