Екзотика! Строител поиска да се бутне Второ ОУ и да се вдигне паркинг

Екзотика! Строител поиска да се бутне Второ ОУ и да се вдигне паркинг
Снимка: Община Благоевград

Да бъде съборена сградата на Второ основно училище „Димитър Благоев” в Благоевград и на нейно място да се изгради голям паркинг на няколко нива. Тази екзотична идея сподели вчера строителният предприемач Петър Байкушев в препълнената зала „22 септември” по време на дискусията под надслов „Европа в нашия дом” в областния център на Пиринско.

Предложението му дойде, след като гражданин се оплака, че сградата на учебното заведение е до една от най-натоварените улици – „Митрополит Борис”, по която минават хиляди моторни превозни средства и по този начин децата дишат замърсен въздух. Няма обаче как нито училището да се премести, нито улицата да се затвори за движение.

Затова строителният предприемач даде радикалната идея да се закрие Второ основно училище. Според него по света често се случва да се събарят стари сгради, които са морално остарели и вече са изпълнили своето предназначение.

Той смята, че е възможно на мястото на едно от най-старите училища в града да се построи голям паркинг на няколко етажа. Присъстващите в залата, сред които и министърът на регионалното развитие и благоустройството – Петя Аврамова, останаха безмълвни пред тази смела идея да се бутне училище и да се построи паркинг.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини