Студенти от АУБ възкресяват на сцена легендарния мюзикъл "Коса"

Студенти от АУБ възкресяват на сцена легендарния мюзикъл Коса
Снимка: АУБ

Студентите от Американския университет в България отново ще зарадват родната публика с изкуството на музикалния театър.
За 12-та поредна година младежите са ангажирани със създаването на продукция, която да обагри българската култура с младежки талант и театрална, музикална и танцова креативност.

През април те ще представят на сцената историята на бунтарите от 60-те, претворена в легендарния мюзикъл "Коса".  Премиерата ще бъде на 4 април в Благоевград. Жителите и гостите на областния център ще могат да видят вълнуващия спектакъл и в следващите дни - 2, 3, 4 и 5 април. Представленията ще се изграят в театралната зала на студентския кампус на АУБ.

На 6 април мюзикълът гостува в Кюстендил, на 8 април - с две представления в София, на 9 април - в Бургас, а на 11 април - във Варна.

“Коса” (“Hair”) е дванадесетият мюзикъл, който “Broadway Performance Club” (“Клуб Бродуей”) ще изнесе пред българска публика. Зрителите ще могат да проследят историята на едно “племе”, съставено от политически активни, дългокоси хипита, които живеят в Ню Йорк и се борят срещу задължителната военна служба във Виетнамската война. “Коса” е извоювал световен статус не просто на мюзикъл, а и на социално-културен феномен, празнуващ живота и свободата. Мир, любов, свобода, толерантност, щастие - тези думи описват духа на “Коса” - първият рок мюзикъл, който превръща контракултурата в изкуство. 

Клубът “Бродуей” към Американския Университет в България е създаден през 2007 г. от група студенти, споделящи страстта към музикалния театър. От тогава насам те поставят ново представление всяка година.

Младите хора репетират за тазгодишния спектакъл месеци наред. Творческият процес и организационната подготовка започват в началото на академичната година през септември и продължават до премиерата през пролетта. Ежеседмичните репетиции се състоят от над 18 часа хореография на танци, репетиции по актьорско майсторство и вокална подготовка.

Повече от 40 човека, идващи от различни краища на света и притежаващи различен опит в сценичните изкуства, са обединени в екип, чиято цел е да създаде един необикновен проект, който да зарадва българската публика. Тази година в екипа участват младежи от България, Виетнам, Америка, Холандия, Украйна, Русия, Сърбия и Албания.

През април зрителите могат да проследят историята на група политически активни, дългокоси хипита, които мечтаят за „Епохата на Водолея. Младият Клод Буковски е изправен пред дилемата: да постъпи в армията или да изгори повиквателната си.

С музика на Галт Макдермот и текст на Джеръм Рагни и Джеймс Радо, зрителите ще се насладят на песни като Aquarius и Let The Sunshine In.

Клуб “Бродуей” ще представи най-успешния мюзикъл в историята на жанра като концерт-спектакъл на английски език с български субтитри под съпровода на Saltfield Inc.

В главните роли зрителите могат да видят Никола Миланов, Боян Златарски, Валентина Станева, Евгения Трифонова, Борис Дечев, Георги-Никола Траянов и Десислава Арнаудова.

Продуцент на мюзикъла е Николета Манчева, а режисьор - Елизабет Иванова-Гибсън. Хореографията е изготвена от Симона Янева, Алексия Коколиос и Йорго Чирияй, а вокалната подготовка е дело на Наталия Кокар и Яница Янакиева. Асистент-режисьори на продукцията са Леда Драгиева и Виктория Димитрова. Асистент -продуцент е Виктория Ангелова.

Зрителите ще могат да изживеят историята на бунтарите от 60-те, изпълнена с разтърсващи емоции и музика, в пет български града - четири представления от 2 до 5 април в Благоевград, в театър „Д.р Карл Джераси“ от 20:00 часа; на 6 април, в Общински драматичен театър Кюстендил, от 19:30 ч.; на 8 април, в Театър София, с две представления от 17:00 ч. и от 20:30 ч.; на 9 април в Бургас, Дом на нефтохимика, от 19:30 ч. и на 11 април в Държавна опера Варна, от 19:00ч.

Билети могат да се закупят в кампуса на Американския университет в България, касите на EasyPay, онлайн на сайта на EpayGo.bg и билетните центрове.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини