Близо година нелегалната фабрика в Покровник бълвала дрехи менте

Снимка: МВР
Снимка: МВР

Районна прокуратура – Благоевград е образувала досъдебно производство за незаконно използване на регистрирани търговски марки.

На 13 март служители от отдел „Киберсигурност", заедно с колегите им от териториалния сектор „Борба с организирана престъпност", неутрализирали дейността на фабрика в село Покровник, незаконно произвеждала стоки, обозначени със защитени търговски марки.

Районна прокуратура – Благоевград е образувала досъдебно производство по случая за извършено престъпление по чл. 172б, ал. 1 от НК – използване на марка, промишлен дизайн в търговска дейност без съгласието на притежателя на изключителното право.

Разследването е започнало след депозиран сигнал от страна на пълномощник на собственици на търговски марки. Било е установено, че на интернет страницата www.vipdirect.net, който представлява електронен магазин за продажба на стоки от регистрирани търговски марки, се предлагат такива на значително по-ниски цени от действителните за оригиналния продукт от същата марка. Били са реализирани няколко покупки на стоки от марки „Moncler" и „G star Raw", като доставката им е била осъществена чрез куриерска фирма с пратка от гр. Благоевград.

По предварителни данни престъпното деяние било извършено в периода от май 2018 г. до 13 март тази година. В къща в село Покровник се шиели облекла, които чрез специални преси били брандирани с марки като Hugo Boss, G-Star, Dolce Gabana, Lacoste, Nike, Adidas и други. В търговски обект на ул. „Покровнишко шосе" в Благоевград били държани и предлагани за продажба стоки – предимно дрехи, носещи регистрирани търговски марки, които обаче не са произведени от носителя на съответните авторски права.

Продажбите на голямо количество дрехи, парфюми, очила, маратонки и модни аксесоари са извършвани основно онлайн, чрез създадени и администрирани специално за целта 14 интернет страници. Сайтовете били разработени основно за българоговорящи клиенти и снабдявали цялата страна с евтини и некачествени стоки, представяни като оригинални такива.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини