Детски колопоход за празника на община Струмяни

Детски колопоход за празника на община Струмяни
Снимка: Община Струмяни, архив

Празникът на община Струмяни, който е на 7 април, ще бъде отбелязан и с детски колопоход под надслов „Здраве и спорт за децата на Струмяни”. Спортното събитие е и във връзка с изпълнението на годишната програма на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към общината. Децата, които е необходимо да са на възраст от 9 до 18 години, ще се качат на своите велосипеди на 3 април в 10,00 часа.

Маршрутът на колопохода започва от площада на село Илинденци, продължава през селата Струмяни и Микрево, за да стигне до село Драката. След това малките колоездачи ще се върнат обратно в центъра на село Микрево, където е финалът. Децата ще бъдат инструктирани преди старта как да се движат безопасно.

На площада в с. Микрево велосипедистите ще покажат майсторство при каране на велосипед в различни дисциплини. Награждаването на победителите в игрите ще е в 13,30 часа. За колопохода на децата се осигурява храна за обяд. Участниците трябва да са в добро здравословно състояние, за да издържат на физическото натоварване. Колелото е нужно да е технически изправно. Записването за участие в колопохода става с върната декларация-съгласие, подписана от родител. Тя трябва да се предостави на обществените възпитатели до 27 март.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини