Смели магистрати и полицаи получават награди в Благоевград

Смели магистрати и полицаи получават награди в Благоевград
Снимка: Община Благоевград, архив

Общинският съвет по наркотични вещества в Благоевград ще връчи за единадесета поредна година наградите на отличените в конкурса за магистрати и полицаи -„Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“. Церемонията ще се състои на 26 март от 11,00 часа в зала „22 септември” в областния център на Пиринско.

Конкурсът бе учреден през 2009 г. от община Благоевград, със съдействието на посолството на Република Италия в България, в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе, като бе подкрепен от сестрата на Фалконе - проф. Мария Фалконе, и Фондация „Джовани и Франческа Фалконе“.

Целта на организаторите е да подпомогнат усилията на магистратите и полицаите, да защитават обществените интереси и авторитета на професията си, да съдействат за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви, каквито наблюдаваме в момента на локално и на национално ниво.

„Надяваме се с общи усилия да успеем да наложим съвременни личности от институциите, олицетворяващи държавността, които да бъдат популярни и уважавани в обществото и пример за подражание на подрастващите”, казват от ОбСНВ.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини