Николай Бошкилов: Да подкрепим независим кандидат за кмет? Защо не!

Николай Бошкилов: Да подкрепим независим кандидат за кмет? Защо не!
Снимка: Пресцентър

Социалистите от Благоевград утвърдиха своите номинации за представители в Европейския парламент. Общинската конференция се проведе снощи в присъствието на народните представители от ПГ „БСП за България“ – Елена Йончева, Тома Томов и Николай Бошкилов. Гости на социалистите в Благоевград бяха и зам.- председателят на Българската социалистическа партия - Деница Златева, както и областният председател на социалистите в Пиринско - Валери Сарандев.

Според общинския лидер - Любен Милев, Народното събрание в лицето на представителите на ГЕРБ, ДПС и НФСБ прие промени в изборното законодателство, които нарушават законността, свободния избор на българските граждани и гаранциите за честни избори. По думите му, това се случва с единствената цел "отново да се манипулират предстоящите избори, да се опорочи вота на българския народ и същите да се задържат на власт".

Делегатите на конференцията утвърдиха постъпилите номинации за представители в Европейския парламент от структурите на БСП в общината. Личностите, получили най-много номинации са: Елена Йончева, Сергей Станишев, Деница Златева, Николай Бериевски, Петър Курумбашев, Крум Зарков, Георги Пирински и други.

Народният представител Николай Бошкилов бе категоричен, че към момента евроизборите са на дневен ред пред социалистите в Благоевград. Той не отхвърли възможността левицата да подкрепи непартийна кандидатура за кмет на Благоевград през есента, когато ще се проведат местни избори.

"БСП има колективни органи, които взимат решения. Ще умуваме, ако кандидатурата е приемлива, ако можем да направим широка обща коалиция - защо да не подкрепим независима кандидатура", допълни Бошкилов. Според него БСП в Благоевград е в добра кондиция и ще покаже добри резултати на евровота, който в момента е на дневен ред пред местните социалисти.

Елена Йончева определи направените вчера от депутатите в Народното събрание промени в Закона за концесиите като скандални. Според нея тези промени дават зелена светлина за концесия на Летище София. Тя смята, че тези поправки не защитават българския интерес и попита управляващите дали изборът на концесионер не е предопределен.

"През 2017 година концесията на Летище София беше спряна от служебното правителство. Тогава министърът на транспорта заяви, че спират концесията, тъй като тя застрашава националната сигурност. Тогава кандидатите бяха предимно турски фирми и затова ние задаваме сега въпроса дали тези промени на закона за концесиите всъщност не се правят за определена фирма, дали тази фирма вече се знае и дали зад тази фирма не стоят турски интереси, имайки предвид, че в региона най-голямото летище, което в момента се строи, е именно в Турция", попита Елена Йончева.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини