Андрей Новаков прави форум за Асоциацията по Вик в Пиринско

Снимка: Пресцентър, архив
Снимка: Пресцентър, архив

Липсата на консолидация в Асоциацията по ВиК в Пиринския край лишава над 300 000 жители на региона от европейски средства във водния сектор. Ръководството на община Кресна отказа категорично преди време да стане част от въпросното формирование. „Заради това съм готов да финансирам и организирам форум, на който ще поканя чужди експерти, за да разкажат какви ползи имат те от тези асоциации. Поемам този ангажимент. Целта е да убедим хората и в община Кресна, че нито тяхната община, нито държавата имат този финансов ресурс, с който да решат проблемите в инфраструктурата на водния сектор. Това може да се случи с помощта на европейското финансиране, но на този етап нито една от 14-те общини не може да е бенефициент, тъй като няма консолидация”, заяви днес евдродепутатът от ЕНП/ГЕРБ – Андрей Новаков, на форума за граждански диалог „Европа в нашия дом” в Благоевград.

Той посочи, че по другите оперативни програми точно Благоевград е азбучен пример как благодарение на европейската солидарност се променя към добро едно населено място. „Средствата от Европа са за по-добър живот на хората и за да е по-богата държавата. Съществува едно мнение, че има нетни платци и нетни бенефициенти, че някои плащат повече, а други получават повече. Това не е така. В Европейския съюз има само нетни печеливши, всички печелят. Защото Европа е толкова силна, колкото е и най-бедното населено място”, подчерта Андрей Новаков.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини