Предприемач ще строи завод за електрически автомобили в Русе

Предприемач ще строи завод за електрически автомобили в Русе
Снимка: Economy.bg

Основателят на българската автомобилна компания Sin Cars Росен Даскалов обяви, че ще строи завод за електрически коли с капацитет 20 000 бройки годишно. Това предприемачът от Русе обеща в съобщение за поредното си участие на автосалона в Женева, който отворя врати на 5 март, пише economy.bg.

По думите му автомобилите ще са малки, подходящи за пътуване в града. Новата разработка за градска мобилност е наречена Sin L-City.

"Sin Cars ще създаде високотехнологична фабрика с производствена линия за производство на автомобили. Оптимизираният производствен процес ще позволи бързо и лесно сглобяване на различните варианти на платформи, като се използват стандартни материали. Производствената линия L-City е проектирана с годишен капацитет от 20 000 автомобила, които ще бъдат насочени към европейския пазар. Стартирането на серийното производство е планирано за 2020", се казва в съобщението на компанията на бизнесмена.

"Електрическият автомобил, който искаме да произвеждаме, е предназначен за европейските градове със зелени зони в централната градска част, където малко или много другите автомобили няма да могат да се движат. Базовата цена на най-малката кола ще е около 10 000 евро", казва Даскалов.

"Тези автомобили ще увеличат ефективността ви. Ще намалят разходите ви - няма повече да харчите пари за бензин или смяна на масло, защото са 100% електрически", поясняват от компанията.

"Инвecтициитe в caмaтa фaбpиĸa и oбopyдвaнeтo щe e минимyм 10 милиoнa лeвa. B зaвиcимocт oт пopъчĸитe и ĸaпaцитeтa щe бъдaт aнгaжиpaни oĸoлo 100 дyши зa cглoбявaнe нa ĸoлитe", пocoчвa Дacĸaлoв, цитиpaн oт "24 чaca".

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини