Студенти в АУБ месят заедно хлебни кукли с призив за единност

Снимка: АУБ, архив
Снимка: АУБ, архив

Инициативата „Месим, за да смесим” ще се проведе на 13 март в Американския университет в Благоевград. Събитието ще е от 16 до 18 часа в студентския център „Америка за България“ и ще премине под мотото „Да омесим заедно една по-единна общност!“.

По време на събитието преподаватели и студенти от АУБ, заедно със социални институции и представители на местната власт, ще рисуват в брашно и ще оформят чрез хлебни кукли своята визия за по-единен и динамичен Благоевград.

Tози уникален метод за социална промяна, наречен „Театър на трохите”, е създаден от преподавателя по антропология в АУБ - д-р Надежда Савова-Григорова, по време на нейните академични проучвания в университета „Принстън”. Партньор в организацията на „Месим, за да се смесим“ е студентският Клуб за по-добро общество към АУБ.

„Целта ни е да съберем на едно място хора от различни общности и социални институции  в Благоевград и по този начин да допринесем към сплотеността и единството сред различните социални групи в града. Какво по-добро място бихме си представили за такова събитие от АУБ, където заедно живеят студенти и преподаватели от над 40 страни в един гостоприемен български град“, посочи д-р Надежда Савова-Григорова.

Провеждайки своя докторат, тя пътува в над 75 страни, изследвайки различни културни и хлебни традиции, за което е отличена и от световното издание на „Нешънъл Джиографик“ за „Пътешественик с мисия на годината 2012”.

Методът „Театър на трохите” вече се използва в повече от 20 страни на 6 континента и така прераства в световната мрежа „Хлебни къщи“ (www.bread.bg; www.breadhousesnetwork.org).

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини