Зелена светлина за строежа на изгорялото читалище в Скребатно

Зелена светлина за строежа на изгорялото читалище в Скребатно

Общинският съвет в Гърмен възложи на кмета Минка Капитанова да предприеме действия за проектиране и изграждане на обект: „Възстановяване на сградата на кметството, читалището и пенсионерския клуб в същия вид и параметри преди нейното унищожаване”. Става въпрос за построяването на нова сграда на читалище в село Скребатно. Постройката, в която се помещаваха културната институция, кметството и пенсионерският клуб на населеното място, изгоря до основи при голям пожар на 9 януари тази година. Кметът трябва да извърши всички необходими действия за възстановяването и изграждането на сградата. Общинският съвет даде право на частните собственици на помещения в постройката да възстановят своята част от сградата в същия вид и параметри.

За строителството местната власт ще търси финансова помощ от държавата, за да възстанови в автентичния му вид изгорялото 100-годишно читалище в село Скребатно. Ще се търси съдействие от Министерството на културата и от Министерството на финансите. Вече има уверение от представители на държавната власт, че ще се осигурят необходимите средства.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини