Добрата бизнес новина: Модерно голф игрище строят в Банско

Добрата бизнес новина: Модерно голф игрище строят в Банско
Снимка: Община Банско

Българска фирма иска да инвестира в изграждането на модерен голф комплекс в най-добрия ни зимен курорт Банско. Дружеството заявило своите намерения още през 2007 година, когато за целта изкупило имоти край язовир „Белизмата” над града. „После инвеститорите не са предприели никакви стъпки за реализирането на своя проект. Наскоро обаче дойдоха в общината и внесоха конкретно инвестиционно намерение. При направената проверка от наша страна установихме, че в Общия устройствен план на община Банско въпросните терени, където ще е голф игрището, са вписани като земеделски земи”, уточни кметът на курортната община – Георги Икономов.

За да се осъществи сериозната инвестиция, ще се наложи изменение на Общия устройствен план. Градоначалникът в близките дни ще има нова среща с инвеститорите, за да се уточнят детайлите на бъдещото строителство. „Категоричен съм, че няма да позволим строителство на хотели, още повече, че там няма канализация и водопровод. Възможно е да се построят единствено малки постройки, който да са помощни сгради за подпомагане дейността на голф игрището”, каза още кметът Икономов. В промените на ОУП ще бъдат заложени и много ниски параметри на застрояване на нови хотели в Банско. Например – ще се разрешава само 10% застрояване на терена, а останалото пространство ще е зелени площи.

С изграждането на голф комплекса на практика курортът Банско ще има нова възможност за привличане на туристи от страната и чужбина, които да предпочетат да посетят града под Тодорка.      

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини