Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград

Снимки: Община Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Стартира първи етап на „Ученически игри  2019“ в Благоевград. Игрите започнаха на 12 февруари, като вече се проведоха финалите в шахмата, където ПМГ „Сергей Корольов“ стана шампион. Играха се и финали в хандбала, където първо място взеха III ОУ „Димитър Талев“ в категория  5-7 клас. В категория 8-10 клас спечелиха ПМГ „Сергей Корольов“, а в 11-12 клас- НХГ „Св.св. Кирил и Методий“. Спортната инициатива ще продължи до 19 март, като в последния ден ще са състезанията по лека атлетика. Състезанията по време на „Ученически игри“  се провеждат в СК „Пирин“ и  спортна зала „Скаптопара“.

Общо 17 учебни заведения взимат участие в спортните дисциплини в инициативата на Община Благоевград.  Учениците са разделени в три възрастови групи- от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11-12 клас. Спортовете, в които децата на Благоевград мерят своите съобразителност, умения, бързина и сили са лека атлетика, футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, бадминтон и шахмат.

Победителите от общинския етап продължават с участие в зонални и национални първенства. Всички победители ще получат купи, грамоти и медали от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Ученически игри“ са основна изява в областта на ученическия спорт. Те създават условия за практикуване на спорт и сформиране на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно- състезателна дейност.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини