АУБ дава сцена на талантите на своите студенти

Снимка: АУБ, архив
Снимка: АУБ, архив

Студентите в Американския университет в Благоевград ще съчетаят ученето с куп интересни прояви през следващата седмица. Международната седмица в АУБ започна днес с традиционната инициатива за представяне на десетките страни, откъдето идват студентите и преподавателите на университета. Мястото на събитието ще е аудитория „Андрей Делчев“ на Академичен център „Балкански“.

Следващото събитие е утре, когато проф. Роналд Харви ще представи изненадващ метод за разбиране на собствената психология. За какво става дума ще стане ясно по време на публичната лекция в библиотека „Паница“. А сряда е денят, посветен на две работилници: танцова и езикова. Те ще послужат за подгряване на вълнуващите събития, които ще се състоят с наближаването на почивни дни.

В петък сцената на Театър „Карл Джераси“ в Студентски център „Америка за България“ ще бъде мястото за изява на безброй таланти в конкурса „АУБ търси талант“. Всъщност единственото ограничение за демонстрираните умения и заложби е въображението на участниците.

Кулминацията на Международната седмица обаче настъпва в събота, когато се провежда танцовият и кулинарен фестивал. Под покрива на модерната спортна зала студенти и преподаватели от над 40 страни ще представят ястия от националните кухни на родните си държави. Но преди да опитат вкусните гозби, публиката и гостите на АУБ ще се насладят на танцовите умения на студентите, които ще покажат традиционни танци. Събитието събира студенти, преподаватели и гости, които се забавляват заедно.

„Студентите и преподавателите в университета ни са от различни, близки и далечни страни. През годините сме установили, че Международната седмица е сред най-добрите начини да разширим кръгозора си, да научим повече за света, в който живеем, и да се сближим с хора, които, идвайки в Благоевград, стават част от голямото семейство на АУБ“, така коментира събитието президентът на АУБ – д-р Стивън Съливан.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини