Подаването на заявления за детски градини в Благоевград започва на 4 април

Подаването на заявления за детски градини в Благоевград започва на 4 април

Подаването на документи за деца в детските заведения на територията на община Благоевград започва на 4 април и ще продължи до 28 април.  

Заявленията се приемат в съответната целодневна детска градина или ОДЗ по желание на родителите. Приемът се извършва посредством точкова система, която се формира чрез два вида критерии - общи и социални. Общите критерии са за деца на родители, живеещи в района на детското заведение и деца, които имат брат или сестра, вече приети в детското заведение и ще продължат обучението си в него и през следващата година.

Социалните критерии обхващат деца, настанени за отглеждане по Закона за закрила на детето при близки и роднини, или приемно семейство, деца сираци, деца полусираци, близнаци, деца на многодетно семейство с три и повече деца от едно домакинство и деца, чийто родител е с трайно намалена работоспособност над 71 %.

И тази година, както предходните, не се очаква да има проблем с броя на местата в детските градини, благодарение политиката, водена от  кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и неговия екип. През първия мандат на управление на д-р Камбитов бяха открити две нови детски градини. Предстои да бъде преизградена и ЦДГ №8 “Вечерница“.

Детайлна информация за критериите, сроковете, подбора и документите е публикувана на сайта на община Благоевград в раздел „Детски градини и ясли“.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини