КНСБ и СБУ разясниха правата на зрелостници в Разлог

Admin 11 Февруари 2019 14:27 Региона 0
КНСБ и СБУ разясниха правата на зрелостници в Разлог
Снимки: КНСБ

КНСБ проведе среща със зрелостниците в СУ “Братя Петър и Иван Каназиреви“ в град Разлог. Тя бе част от национално-образователната кампания на КНСБ  и  Синдиката на българските учители - „Моето първо работно място“. Лектори бяха лидерите на двете организации в Разлог - Дитър Джупанов и  Росица Тумбева.

Зрелостниците бяха запознати с основни познания за техните трудови, социални и осигурителни права. При голям интерес и проявена активност от страна на учениците, участващи в срещата в  непринуден диалог бяха поставени и коментирани допълнително въпроси като провеждане на интервю при кандидатстване за работа, дискриминация и нейните форми, предстояща бременност и майчинство като пречка за наемане на работа...

Раздадени бяха разяснителни брошури  с достъпен коментар  по основните теми на проведената среща.В края учениците сърдечно благодариха за новите знания , които придобиха по време на дискусията, като отбелязаха, че те ще им бъдат много полезни за плавното преминаване от ученическата скамейка към пазара на труда.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини