Благоевградски ученици изпълниха мисии в конкурса „Живей здравословно”

Admin 08 Февруари 2019 18:17 Региона 0
Благоевградски ученици изпълниха мисии в конкурса Живей здравословно”
Снимки: Община Благоевград

Ученици от 1 до 4 клас на VII СУ „Кузман Шапкарев“ взеха активно участие в спортни предизвикателства, които са част от междуучилищния конкурс „ЖИВей ЗДРАВословно“. Общо 495 ученика се включиха в спортната инициатива, която се изпълнява по проект „Заедно сме по-силни и можем да бъдем добри“.

Спортните предизвикателства включваха провеждане на комбинация от упражнения с естествено-приложен характер. Учениците изпълняваха определени мисии, обединени от благородни каузи, като оказване на помощ и подкрепа на бедстващи туристи, сръчни строители, събиране на реколта и други игри. Проектът „Заедно сме по-силни и можем да бъдем добри“ има за цел да мотивира учениците да спортуват, като средство справяне с гнева и агресията, за изграждане на умения за екипност, дисциплина и социално отговорно поведение, формиране на непримиримост към насилието и тормоза, подобряване на взаимоотношенията в училище.

Конкурсът се организира за поредна година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини