През пролетта започва ремонт на ГКПП-Станке Лисичково

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Стартирана е процедурата за избор на изпълнител за ремонт и модернизиране на българския граничен пункт Станке Лисичково. Това стана ясно на срещата на българския евродепутат Андрей Новаков с кмета на македонския град Делчево - Горан Трайковски. Обновяването на пункта, който от години е в окаяно състояние, ще улесни движението на стоки и пътници, съобщава македонският сайт delcevo365.mk. 

"Граничният пункт Станке Лисичково-Делчево много скоро ще получи ново лице. Очаква се строителните работи от българска страна да започнат през пролетта и се надявам, че това ще ускори развитието на местните икономики в близките градове в двете съседни страни България и Македония, включително икономиките на общините Делчево и Благоевград", подчерта Новаков, цитиран от македонския сайт.

За гражданите на България, които тази събота бяха сред най-честите гости на градския пазар в Делчево, това е чудесна новина,  допълва сайтът.

"Когато пътуваме за Делчево, често има забавяне на нашата част от границата. Има само една пътна лента и преминаването понякога вървят бавно. Ако пунктът бъде модернизиран и разширен този проблем ще бъде решен и по-бързо ще стигаме до Делчево, каза Ивайло Цветанов, който беше на посещение в македонския град.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини