С полицаи и нощна стража спират бракониерите в гората край Разлог и Банско

Снимка: ЮЗДП
Снимка: ЮЗДП

Строги мерки срещу бракониерите в горите край Банско и Разлог предприемат местната власт, горските стопанства и полицейските управления. Причините са зачестилите посегателства и незаконната сеч на дървесина в региона. Затова кметът на зимния курорт Георги Икономов свика спешно работна среща. В нея участваха градоначалникът на Разлог Красимир Герчев, директорът на Югозападното предприятие Дамян Дамянов, шефове на горски стопанства, полицаи и общински служители от отдел „Обществен ред и сигурност”.

Формирането на съвместни екипи, извършването на специализирани акции със съдействието на органите на МВР и даване на нощни дежурства от горските служители ще борят бракониерската сеч. Ще се правят проверки на цеховете за дървообработване, ще се засили контролът на незаконно придобитата от населението дървесина. „Единствено съвместна работа между всички държавни органи би дала резултат и ефективни наказания за извършителите. Както се установи, един от заловените в акцията от онзи ден има 35 акта. Служителите в общинското звено „Обществен ред и сигурност” също ще съдействат, като наблюдават горските масиви на наша територия. Те ще подават сигнал към служителите на горските стопанства и полицията”, заяви Георги Икономов. Всякаква информация за установени нарушения ще бъде предавана бързо към компетентните органи. Всеки гражданин, станал свидетел на незаконни действия по добив, продажба или съхранение на дървесина, също може да подава сигнал на телефон 112, призова градоначалникът.

За последно бяха спипани на 29 март вечерта трима бракониери от Разлог, които изсекли дървета в гората край Банско в местността Църнако. Те бяха задържани с помощта на полицейски служители, които оказали съдействие на горските.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. 1229
    АМИ КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ С ГОРСКИТЕ КОИТО КРАДАТ ДЕНЕМ БЛАГОСЛОВЕНИ ОТ ДИРЕКТОРИТЕ
  2. 1111
    Стрелят на месо
  3. 575555
    Тия горски с смешни пищове нищо нече напреяаа голо че си пукаа по них си
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини