Хроника на гражданския конфликт във Венецуела за последните 8 часа

снимка :    twitter
снимка : twitter

Венецуелската национална гвардия е вкарала бронирани превозни средства в столичната община Чакао, според местния вестник "Ел Национал".

Вестникът отбелязва, че в община Чакао лидерът на опозицията Хуан Гуайо декларира, че вече е държавен глава.

Кубинският външен министър Бруно Родригес заяви, че Куба подкрепя президента на Венецуела Николас Мадуро и го счита за "легитимен" лидер.

Също по-рано ръководителят на венецуелското министерство на отбраната Владимир Лопес заяви, че армията на страната няма да подкрепи лидера на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо.

Мексико възнамерява да продължи да поддържа контакти с президента на Венецуела Николас Мадуро. Това се съобщава на интернет страницата на Министерството на външните работи на Мексико.

Преди това редица държави, включително Съединените щати и Канада, признаха Guaydo за президент на Венецуела. От своя страна официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че във Венецуела има „смяна на режима“.

Турският президент Реджеп Таип Ердоган изрази подкрепата си за колегата си от Венецуела Николас Мадуро на фона на протестите в латиноамериканската страна. За това на страницата в Twitter пише официалният представител на турския глава Ибрахим Калин.

Според него Ердоган се e свързал с ръководителя на Венецуела и e изрази подкрепата си.

- Мадуро, братко чакай! Ние сме с вас! ”, - цитира Ердоган Калин.

Венецуелската правозащитна организация Форо Пенал съобщи, че по време на антиправителствени протести 218 души са били задържани в цялата страна. Това се съобщава в Twitter .

Отбелязва се, че много протестиращи са загинали по време на сблъсъците. Не са дадени подробности за тяхната смърт.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини