Концерт за любов и вино на Камерна опера-Благоевград

Admin 18 Януари 2019 17:06 Региона 0
Концерт за любов и вино на Камерна опера-Благоевград
Снимки: Община Благоевград

Камерна опера-Благоевград ще представи тематичен концерт „Вино, любов и музика“ в навечерието Трифон Зарезн и свети Валентин. Музикалното  събитие ще се проведе на 12 февруари в залата на Градска художествена галерия от 18.00 часа. Солисти в спектакъла са Ива Любомирова-флейта и Недялко Недялков-кавал. В програмата са включени произведения на известни композитори - Йохан С. Бах, Вивалди, Г. Андреев, Доплер, Пиацола и други прочути майстори на класическата музика.

Ива Любомирова започва да свири на флейта на 7 годишна възраст. Нейният дебют като солист е на 14-годишна възраст с Оркестъра на БНР. Международната й кариера започва същата година с рецитал в Белград. В следващите години тя се утвърждава като един от най-изтъкнатите млади таланти на българската класическа музика, като печели множество награди от национални и международни конкурси.

Недялко Недялков е роден в семейство на потомствени народни музиканти. Интересът му към музиката се проявява още от ранна детска възраст. От януари 1996 г. той е в редиците на Оркестъра за народна музика към БНР. Отличен е с множество награди, сред които Грами за участие в проекта "Династия Борджия" на Жорди Савал през 2011 г. Той  е ярък представител на новото поколение български кавалджии, отворени към световната музикална култура.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини