Деца и младежи в Банско майсторят най-красивата мартеница

Admin 18 Януари 2019 16:36 Региона 0
Деца и младежи в Банско майсторят най-красивата мартеница
Снимка: Община Банско

Община Банско стартира пъстър конкурс за мартенички. За втора поредна година кметството прави съревнование за изработка на традиционни, уникални и нестандартни бяло-червени сувенири. Надпреварата е  под надслов "Нека заедно посрещнем Баба Марта" и цели повишаването на интереса сред децата към българските традиции и обичаи, както и приучаването им към работа в екип.

Всички желаещи от 6 до 18 години могат да се включат в инициативата, като компетентна комисия ще оценява кандидатурите в четири възрастови групи. Децата могат да участват самостоятелно или групово, като мартениците следва да бъдат аранжирани на картонено табло, надписани с трите имена на индивидуалният участник или наименование на групата (класа, училището). Максималният брой творби за представяне на всеки участник е три, а крайният срок за тяхното представяне е 21 февруари, на адрес: Посетителски информационен център, гр.Банско, пл. "Възраждане" №4. 

Награждаването ще се състои на 1 март от 11.00 часа на площад "Н.Вапцаров". Всички творби ще участват в изложба на открито под надслов "Да окичим пътеката на Баба Марта", а наградените творби ще бъдат отличени с грамоти. Събраните мартенички от предишното издание на конкурса ще бъдат дарени за мартенския базар на социалните заведения в община Банско.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини