Изби и стопани канят на чаша вино гости в Мелник

Снимка: Община Сандански, архив
Снимка: Община Сандански, архив

Най-малкият ни град Мелник вече се готви за традиционния Фестивал „Златен грозд”, който ще се проведе на 9 и 10 февруари. Осмото издание на значимото за целия регион събитие отново ще събере в курорта ценители на вино от цяла България и съседните страни Гърция и Македония.  

Винопроизводителите от Мелнишкия регион ще представят най-доброто от своята продукция. А богатата фолклорна програма, поднесена от местни и гостуващи самодейни състави, ще превърне виненото изложение в истински празник за сетивата. Специални гости на осмото издание на „Златен грозд“ ще бъдат Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка“ и талантливите Светла Дукатева и Цветелина Веселинова, които завладяха сърцата на жури и публика на фестивала „Пирин Фолк“ през 2017 и 2018 г.

Организаторите от община Сандански и Сдружение „За Мелник“ отправят покана и към производителите на домашно вино да се включат в традиционния конкурс, който се провежда в две категории - „Мелнишка лоза“ и „Букет“.

Всеки, който желае да участва с еликсир от реколта 2018, следва да предостави 2 литра от напитката на боговете. Пробите ще се приемат в кметството в Мелник в работните дни от 28 януари до 8 февруари, в часовете между 08:00 и 17:00 часа.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини