Екипът на РИМ-Благоевград: Подкрепяме изцяло настоящия директор

Admin 11 Януари 2019 21:22 Региона 0
Екипът на РИМ-Благоевград: Подкрепяме изцяло настоящия директор
Снимка: Община Благоевград, архив

Служителите на Регионален исторически музей-Благоевград застанаха зад сегашния директор Кирил Алексиев и зад водената от него политика за развитие и управление на културната институция. Днес те изпратиха до медиите отворено писмо, в което декларират своята подкрепа за настоящия си ръководител. Те изразяват несъгласие с изявленията на бившия директор Христина Цонева, която атакува политиката на общината по отношение на културните институции.

„Държим да отбележим, че служителите на музея не са спирали никога да вършат служебните си задължения не заради директора, а заради институцията в която работят и която обичат. През 2013 г. д-р Христина Цонева спечели конкурс въз основа на стратегия за управление на РИМ-Благоевград”, пишат в отвореното писмо служителите на музея.

Те са категорични, че д-р Христина Цонева не е успяла да убеди колектива на РИМ-Благоевград в поставените от нея правилни приоритети. „Добрият директор трябва да умее да намира баланс между думите и действията си. Ако един лидер не може да обедини колектива си и това не му е приоритет, няма как да вдъхнови, насочи и активира служителите си за изпълнението на каквито и да било цели. Това, което не може да се отрече е, че с неетичното и непрофесионалното си отношение, все пак успя да обедини екипа на РИМ-Благоевград, но срещу себе си. Ако всеки служител е длъжен да изпълнява служебните си задължения и да носи отговорност за неизпълнението им, следва и ръководителят да поема отговорност за неизпълнени цели и приоритети”, пишат още музейните работници.


Колективът е обиден от атаката на бившия директор Христина Цонева, че се извършват „неправомерни назначения и подставени лица“, визирайки назначението на нейния наследник, вр. и. д.  директор на Регионален исторически музей – Благоевград, д-р Кирил Алексиев. „Колективът е обиден, защото д-р Кирил Алексиев не е „подставено лице“. Д-р Кирил Алексиев е главен уредник в РИМ-Благоевград, назначен като такъв от д-р Христина Цонева. В последните години д-р Кирил Алексиев стана двигател на многобройни културни научни и образователни прояви, инициирани от община Благоевград и от музея, стана разпознаваем за културната общественост в Благоевград и утвърди авторитета си като професионалист и добър организатор, Той е човек който умее да комуникира, да мотивира, да вдъхва увереност в колектива. Безсъмнено тези качества са оценени от зам. кмета г-жа Христина Шопова и са довели до решението на община Благоевград за неговото назначаване като временно изпълняващ длъжността директор на РИМ-Благоевград до обявяването на конкурс, съобразно законовите разпоредби. Колективът изцяло подкрепя този избор и застава зад д-р Кирил Алексиев”, така завършва откритото писмо на колектива в РИМ-Благоевград.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини