Ново бедствие в Рибново. Сняг откъсна селото от света

Admin 10 Януари 2019 11:03 Региона 1
Ново бедствие в Рибново. Сняг откъсна селото от света
Снимки: Читател

Село Рибново, освен без вода, днес остана и без транспорт. 35-сантиметровата снежна покривка откъсна гърменското село от света, след като се оказа, че транспортната фирма, отговорна за снегопочисването, не успява да е справи и нито един участък не е обработен.

25-километровата отсечка от Огняново до Гърмен е напълно непроходима. Според кмета - Феим Иса, машините, с които разполага пътноподдържащото дружество, освен че са недостатъчни, не са и технически изправни. На практика тази сутрин нито един снегорин не е минал в Рибново и селото е оставено на произвола на съдбата.

В момента високопланинското гърменско село е в пълен снежен капан.

Заради непочистените улици 20 жени, работещи в шивашко предприятие в Гоце Делчев, не успяха да стигнат до работните си места. Много ученици, които учат в града, пропуснаха занятия. Много от децата в съседното село Осиково не успяха да стигнат до училището в Рибново.

Кметът Феим Иса призна, че не е успял да се свърже с общинския кмет Минка Капитанова. Разговарял е със заместник-кмета на Гърмен, който е обещал да ангажира техника от съседната община Хаджидимово, която да разчисти непроходимите улици в Рибново.

"Надявам се до следобед пътищата да бъдат почистени и опесъчени, защото пък в противен случай водоноските на ВиК не могат да стигнат до селото", каза кметът на Рибново.

Освен снежната блокада, местните жители от няколко дни са и на воден режим заради замръзнал водопровод.

По неофициална информация снегопочистващата фирма в община Гърмен е получила над 100 000 лв., за да поддържа пътните артерии в района. 

Коментари
  1. жител
    За съжаление написаното в статията е абсолютно вярнно. Като човек който използва този път всеки ден мога открито да заявя, че фирмата която се е заела с почистването е меко казано \"пълна скръб\". Мега мощната фирма \" Кючуков- бомба\"-едиквоси... Разполага с багер на близо 50 години и два камиона които не са пригодени за снегопочистване. За риненето на снега разчита на човек който също няма техника за снегопочистване а разполага с товарен камион който съморъчно е пригодил с лопата за риненето на сняг. С 2 думи заради факта ,че Ибрахим Кючуков-бомбата е близък приближен на Минка Капитанова и получава опесечаването на общината страдаме всички. В такова време ако нямаш техника не става нищо. За това бомба хората са ти го казвали не веднъж, събирай си играчките и се махай..
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини