Образователният министър обеща пари за ремонт на петричко училище

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Две училища посети днес министърът на образованието и науката - Красимир Вълчев, по време на посещението си в град Петрич. Той гостува в СУ „Никола Вапцаров” и Първо основно училище „Кочо Мавродиев”. В първото учебно заведение министър Вълчев се запозна с извършените ремонти и условията, осигурени за пълноценен учебен процес на учениците в най-голямото петричко училище. Главният инженер на общината - Николай Попов, и кметът Димитър Бръчков разкриха какви дейности са извършени.

От началото на управлението на градоначалника са инвестирани близо 1 милион лева от бюджета на общината и над 4 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ за подобряване на материалната база в образователната сфера. В Петрич министър Вълчев пое ангажимент за осигуряването на 200 000 лв. за строително-монтажни работи в СУ „Антон Попов“ за подмяна на дограма, ремонт на санитарните възли и на административния корпус.

Кметът Димитър Бръчков запозна образователния министър с факта, че 57 ученици са върнати в училище, а проверките на адрес установяват, че 65 ученици са в чужбина, 17 не са открити по настоящ и постоянен адрес. Бръчков изтъкна, че успешно от пролетта в общината работи образователен медиатор за деца и ученици от уязвимите групи.

Община Петрич е направила постъпки пред МОН за финансиране построяването на допълнителни класни стаи в Първо основно училище „Кочо Мавродиев” с цел преминаване на едносменен режим. Подобна е ситуацията и в Трето основно училище „Гоце Делчев”, но от общината увериха, че след приключване на ремонта там учениците ще преминат на едносменен режим.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини