Банско почете своя син Никола Вапцаров

Снимки: Община Банско
Снимки: Община Банско

Банско сведе глава пред едно от най-обичните си чеда. Граждани и деца отбелязаха днес 109 години от рождението на идеалиста и хуманист, любим поет на България, роден в планинския курорт - Никола Йонков Вапцаров.

Официалното честване, организирано от Музеен комплекс-Банско, събра цялата градска общественост пред неговия паметник. Водени от кмета Георги Икономов и председателя на местния парламент Петър Баряков, представители на администрацията, на всички учебни заведения, на обществени институции и граждани поднесоха с признателност венци и цветя.

Обичта към живота и непобедимата човешка вяра са Вапцаровите откровения за смисъла на битието. На тях лириката на Вапцаров дължи своята актуалност, защото и днес, както и вчера, „човекът диша, работи, живее”, воден от надеждата, че “утре ще бъде животът по-хубав, животът по-мъдър”.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини