Бонуси по една брутна заплата за кметовете в община Гърмен

Снимка: Община Гърмен
Снимка: Община Гърмен

Ще има 13-та заплата за кметовете и кметските наместници на 16-те населени места в община Гърмен. Това реши общинският съвет на свое редовно заседание в края на месец ноември. Съветниците дадоха съгласие за изплащане на допълнително възнаграждение за постигнати резултати и определи размера на допълнителното възнаграждение за 2018 г. на кмета на общината – Минка Капитанова, в размер на месечната й брутна заплата.

Управниците на кметства трябва да представят писмен доклад пред местния парламент за постигнатите резултати и отчет за изразходваните средства, гласувани с решения на ОбС-Гърмен.

По една брутна заплата ще вземат кметовете на кметства и кметските наместници в община Гърмен за 2018 година. Те получават различни месечни възнаграждения в диапазона от 700 до 1000 лева. „Общината е в добро финансово състояние. Нормално е да гласуваме тези бонуси за управниците на кметствата. В общинската хазна влизат най-много пари от продажбата на общински земи”, коментираха съветници.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини