Разширяват парка в Сандански с още 50 декара

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Община Сандански иска да придобие безвъзмездно 50 декара земя – частна държавна собственост, за да разшири градския парк „Свети Врач”. „Задвижваме процедурата за прехвърлянето на собствеността върху този терен от държавата на общината. Паркът е най-посещаваното място в Сандански и от санданчани, и от гостите на града ни”, каза кметът Кирил Котев. Общинският съвет на смоя сесия пък определи парк „Свети Врач” за обект от първостепенно значение.

Общината ще кандидатства и с проект, свързан с парковото пространство, по Програмата за развитие на селските райони. Той е на стойност около 300 000 лева и за въвеждане на автоматизирана поливна система в парка. С общински средства пък ще се направи ремонт на компрометираните бордюри.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини