Коледа в Сандански – театри, концерти и опера

Admin 04 Декември 2018 14:05 Региона 0
Коледа в Сандански – театри, концерти и опера
Снимка: Община Сандански, архив

Празничният месец декември и тази година в община Сандански е наситен с много събития, които е подготвила общината за малки и големи. Театрални постановки, изложби, концерти, опера, празненства, че и цирк очакват всички местните жители и гостите на курорта.

Коледните празници стартират със запалването на празничната украса и на елхата утре. Само два дни след това – на 7 декември, ще има нови три събития. Първото е изложба в Археологически музей-Сандански от 17,30 часа, второто е театралната постановка „Брачни безумия“ от 19,00 часа, а третото – театралният спектакъл „Квадратурата на кръга“, който ще се играе от 19,30 часа в село Склаве. Домът на културата ще се превърне в арена на цирковото изкуство на 8 декември.

В дните от 10 и 14 декември Археологически музей ще стане дом на Работилница „Коледа в музея“, а на 12 декември Общинският младежки театър ще представи своята театрална постановка в Дома на културата.

Тържество за Коледа организират и III ОУ „Христо Ботев“ на 13 декември, а IV ОУ „Св. св. Козма и Дамян“ - на 20 декември, като малко по-късно на същата дата Народно читалище „Отец Паисий – 1919“ ще изнесе своя коледен концерт.

На 14 декември санданчани и гости на града ще видят нова проява на театралното изкуство с постановката „Нощта преди Коледа“, а на следващия ден Танцови школи „Македонски“ ще изнесат концерт-спектакъл.

За любителите на операта също има добра новина. Врачанската опера ще представи на 17 декември концерта „Коледна приказка“. На следващия ден ще се проведе традиционният коледен благотворителен базар.

Концерт-спектакълът на Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка” ще зарадва санданчани и гости на 22 декември, а на 23 декември Домът на културата отваря врати за концерта на Танцова формация „Хоуп“.

Навръх Коледа по традиция ще има много изненади, които очакват малки и големи на 25 декември от 12:00 ч. на площад „България“. Община Сандански ще избере най-доброто младо вино на Празника на червеното вино на 29 декември.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини